Jarig Aegon Cappital opent Amsterdamse beurs en spoort werkgevers aan tot actie

14 MAART 2022

Met een rake klap op de gong werd de beurs in Amsterdam vanochtend geopend door Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital. Het was tegelijk het startsein van een feestelijk jaar. In 2022 viert Aegon Cappital, de premiepensioeninstelling (PPI) van Aegon, namelijk zijn tienjarig jubileum. De Boer: ‘Voor mij is het feest pas compleet als werkgevers in actie komen. Wie op tijd klaar wil zijn voor het nieuwe pensioenstelsel moet nú aan de slag.’

Gongceremonie Aegon Cappital

Pensioenfondsen kent iedereen, net als verzekeraars. In 2011 kwam daar een nieuw type pensioenuitvoerder bij: de premiepensioeninstelling (PPI). Een PPI belegt de pensioenpremies voor aangesloten deelnemers. Zo bouwt iedere werknemer zijn eigen individuele pensioenpot op. Hoe hoger het beleggingsrendement, hoe hoger het pensioen.

Volwassen markt

Aanvankelijk was het onzeker of de PPI toekomst had. Er waren veel spelers, die snel moesten opschalen om het hoofd boven water te houden. Tien jaar en heel wat consolidaties later is de markt volwassen. Meer dan een miljoen mensen bouwt inmiddels een pensioen op via een PPI. Het totale belegde vermogen is 19 miljard euro. Aegon Cappital beheert ruim 6 miljard euro voor zo’n 300.000 deelnemers.

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland, spreekt van een mooie dag. ‘Fantastisch dat we ons jubileumjaar mogen inluiden bij Euronext, een belangrijke klant van ons. In tien jaar tijd heeft Aegon Cappital in deze competitieve markt een leidende positie opgebouwd. Dat kan alleen als klanten vertrouwen in je hebben. Vertrouwen dat het pensioengeld van hun werknemers bij jou in goede handen is. Onze beleggingsresultaten laten zien dat we het wat dat betreft echt voortreffelijk doen. Zeker ook met dank aan onze eigen vermogensbeheerder, Aegon Asset Management.’

Nieuwe pensioenstelsel

Tien jaar is een mijlpaal, maar ook een goed moment om vooruit te denken. Het Nederlandse pensioenstelsel staat aan de vooravond van een grote omwenteling. Werkgevers die nu nog een uitkeringsovereenkomst hebben, moeten deze voor 2027 omzetten in een beschikbare premieregeling. Precies het type regeling dat nu al de standaard is bij PPI’s.

Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital: ‘De meer dan 5.600 werkgevers die klant zijn bij ons, staan perfect voorgesorteerd op het nieuwe pensioenstelsel. Die rust gun ik eigenlijk iedereen. Zorg dus dat je als werkgever ruim op tijd de stap hebt gezet naar een beschikbare premieregeling. En waarom wachten, want de voordelen zijn enorm. Lagere kosten, meer flexibiliteit en een grotere keuzevrijheid voor werknemers.’

Plannen voor 2022

Ook op andere punten denkt Aegon Cappital vooruit. Zo wordt er gewerkt aan een nieuw portaal waarmee deelnemers nog beter inzicht krijgen in hun pensioen. Daar horen ook slimme activatiecampagnes bij. Belangrijk, want de zorgplicht stelt steeds meer eisen aan pensioenuitvoerders. Daarnaast gaat Aegon Cappital extra stappen zetten op het gebied van duurzaam beleggen. Een essentieel thema. Want een pensioen is pas écht goed als je ervan kunt genieten in een schone en eerlijke wereld.

Over Aegon Cappital

Aegon Cappital is de premiepensioeninstelling (PPI) van Aegon. Binnen de Aegon-familie zijn we de enige aanbieder van beschikbare premieregelingen. Dit type regeling is vanaf 2027 de norm in Nederland. We beheren inmiddels ruim 6 miljard aan belegd vermogen. Dat doen we voor meer dan 5.600 werkgevers en zo’n 300.000 werknemers. Onze kracht? Vooruitdenken. Zo zorgen we er samen voor dat je het beste uit je leven haalt.