Ons verantwoord beleggingsbeleid

Vanaf 10 maart 2021 gelden nieuwe Europese regels voor de manier waarop financiële marktpartijen informatie geven en transparant zijn over de duurzaamheid van hun beleggingen. Deze regels zijn vastgelegd in de ‘Sustainable Finance Disclosure Regulation’ (SFDR).

Verantwoord beleggingsbeleid

We toetsen op ESG-factoren

Wij toetsen ons huidige verantwoord beleggingsbeleid en onze processen aan de nieuwe vereisten. Daarbij beoordelen we de fondsen waarin we beleggen op mogelijk ongunstige effecten op duurzaamheid en de zogeheten ESG-factoren (milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur). 

ESG-factoren zijn de basis van onze beleggingen

Binnen de pensioenregelingen van Aegon Cappital beleggen we in beleggingsfondsen via life cycles. Dat betekent dat we beleggingsrisico afbouwen naarmate de deelnemer ouder wordt. De life cycles binnen de pensioenregelingen bevatten fondsen met duurzame kenmerken. Daardoor beoordelen we onze pensioenregelingen als ‘lichtgroen’ op basis van de SFDR criteria. Dat wil zeggen dat de ESG-factoren nadrukkelijk als uitgangspunt dienen voor het beleggingsbeleid van de fondsen. Ook de fondsen die we voor Vrij Beleggen aanbieden zijn ‘lichtgroen’.

Wij monitoren onze fondsbeheerders

Aegon Cappital belegt via fondsbeheerders. De toepassing van de ESG-factoren door onze fondsbeheerders past in ons beleid van het selecteren en monitoren van fondsbeheerders.

Meer weten?

Je leest meer over ons verantwoord beleggingsbeleid op de site van Aegon. Meer informatie over duurzaamheid en de categorieën van de beleggingsfondsen vind je op de site van Aegon Asset Management. De Complianceverklaring van Aegon Cappital vind je hier (English version can be found here).