SFDR en ons duurzaamheidsbeleid

Vanaf 10 maart 2021 gelden nieuwe Europese regels voor de manier waarop financiële marktpartijen informatie geven en transparant zijn over de duurzaamheid van hun beleggingen. Deze regels zijn vastgelegd in de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

SFDR en ons duurzaamheidsbeleid

We toetsen op ESG-factoren

We toetsen ons beleid en onze processen aan de nieuwe vereisten. Daarbij beoordelen we de fondsen waarin we beleggen op mogelijk ongunstige effecten op duurzaamheid en de zogeheten ESG-factoren (milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur). 

ESG-factoren zijn de basis van onze beleggingen

Binnen onze pensioenregelingen beleggen we via beleggingsprofielen. Dat betekent dat we het risico afbouwen naarmate de deelnemer ouder wordt. Deze beleggingsprofielen bevatten fondsen met duurzame kenmerken. We beoordelen onze pensioenregelingen als ‘lichtgroen’ op basis van de SFDR-criteria. Dat wil zeggen dat de ESG-factoren nadrukkelijk als uitgangspunt dienen voor het beleggingsbeleid van de fondsen. Ook de fondsen die we bij Vrij Beleggen aanbieden zijn ‘lichtgroen’.

We monitoren onze fondsbeheerders

Aegon Cappital belegt via fondsbeheerders. De toepassing van de ESG-factoren door onze fondsbeheerders past in ons beleid van het selecteren en monitoren van fondsbeheerders.

Verdiep je verder