MoneyView beloont Aegon Cappital met 5 sterren

18 NOVEMBER 2021

Financieel onderzoeksbureau MoneyView heeft 13 premieovereenkomsten van 11 verschillende aanbieders onder de loep genomen. Ons pensioencontract met risicodekking bij elipsLife wint als enige 5 sterren in de categorie ‘prijs’.

MoneyView

MoneyView heeft afgelopen week de derde Special Edition Pensioenen gepubliceerd. Met daarin goed nieuws voor onze klanten. Aegon Cappital wint namelijk als enige 5 sterren in de categorie ‘prijs’. Ons pensioencontract met risicodekking bij elipsLife biedt de gunstigste verhouding tussen verwachte deelnemersopbrengsten en werkgeverslasten.

Onderzoeksmethode MoneyView

MoneyView vergeleek 13 premieovereenkomsten van 11 verschillende aanbieders. Het bureau heeft 23 deelnemersbestanden doorgerekend, met samenstellingen die verschillen qua omvang, leeftijd en inkomen. Voor Aegon Cappital ging het om het pensioenabonnement, het pensioencontract met risicodekking bij Aegon Leven en het pensioencontract met risicodekking bij elipsLife. Deze producten zijn verkrijgbaar met dezelfde beleggingsprofielen (lifecycles) en kennen dus dezelfde gunstige deelnemersopbrengsten. Het pensioencontract met risicodekking bij elipsLife is gemiddeld het voordeligst wat betreft werkgeverslasten. Daarom komt dit product in aanmerking voor de vijfsterrenrating van MoneyView.

Deelnemersopbrengsten duidelijk beter dan gemiddeld

MoneyView merkt ook nog op dat de drie producten van Aegon Cappital duidelijk beter scoren dan gemiddeld qua deelnemersopbrengsten. ‘Alleen bij het pessimistisch scenario pakken de deelnemersopbrengsten wat minder gunstig uit dan het gemiddelde. De hogere deelnemersopbrengsten worden mede veroorzaakt door het offensieve karakter van het neutrale beleggingsprofiel.’

Goed nieuws voor werkgevers en werknemers

‘Dit is natuurlijk een prachtige erkenning voor ons werk’, zegt Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital. ‘Maar ik ben vooral blij voor alle werkgevers en werknemers die bij ons zijn aangesloten. Zij zien nu bevestigd dat ze bij ons écht goed zitten.’

Altijd iets te kiezen

Elk bedrijf is anders. Daarom stelt u bij ons een pensioenregeling samen die écht bij u past.

Kies uw pensioenregeling