Marianne de Boer: ‘Werkgevers, doe mee aan de Pensioen3daagse!’

29 OKTOBER 2021

Op 2, 3 en 4 november vindt de 11e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse. Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital, roept werkgevers op om massaal deel te nemen en heeft 2 praktische tips.

De Pensioen3daagse is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens de Pensioen3daagse vragen tal van organisaties extra aandacht voor pensioen. Het thema van 2021 is: Later goed geregeld? Check het nu!

Marianne de Boer

Onderzoek toont aan dat werkgevers een grote rol kunnen spelen in het activeren van hun werknemers bij het thema pensioen. Wil jij als werkgever het thema pensioen ook op een heldere en gemakkelijke manier onder de aandacht brengen? Bekijk dan de toolkit van Wijzer in Geldzaken.

2 praktische tips van Marianne

Tip 1: Maak het makkelijk

Eigenlijk is pensioen niets anders dan uitgesteld loon. Hoewel het misschien nog jaren of decennia duurt voordat het op je rekening staat, is het toch slim om nu al de juiste keuzes te maken. Een goed gesprek daarover tussen werkgever en werknemer hoeft helemaal niet over de techniek te gaan.

Tip 2: Maak het leuk

Vooruitdenken is belangrijk bij pensioen. Maar voorlichting hoeft zeker niet saai te zijn. Kijk dus wat je nog meer kunt doen buiten die informatiebrief en het jaarlijkse pensioenoverzicht. Bij Aegon Cappital hebben we bijvoorbeeld een pensioenpubquiz en een pensioenbarista.

Mooi meegenomen: pensioenvoorlichting helpt niet alleen je werknemers, maar ook je eigen organisatie. Het zorgt voor:

  • Meer waardering voor de pensioenregeling als arbeidsvoorwaarde.
  • Financiële rust bij werknemers, wat bijdraagt aan minder verzuim en een hogere productiviteit.
  • Minder pensioenvragen op de hr-afdeling.
  • Goedgeïnformeerde werknemers die weten waar ze aan toe zijn. Een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap!

Kortom: werkgevers, aarzel niet en meld je vandaag nog aan voor de Pensioen3daagse. Je doet je werknemers er een plezier mee én het is goed voor je bedrijf.