Verantwoord ondernemen

Hart voor later hebben, gaat verder dan alleen zorgen voor een goed pensioen. Het gaat ook om zorgen voor de wereld waarin je van dat pensioen kunt genieten. Daarom zet Aegon Cappital zich in voor een wereld met zorg voor mens, maatschappij en milieu. Met een chique woord noemen we dat verantwoord ondernemen.

Verantwoord ondernemen

We benutten onze invloed

We kunnen er veel woorden aan besteden, maar uiteindelijk is het heel eenvoudig: Aegon is een heel groot bedrijf. We zijn actief in meer dan 20 landen en hebben zo’n 30 miljoen klanten. Onze omvang gebruiken we om maximale invloed uit te oefenen op de wereld om ons heen. De Verenigde Naties hebben zeventien doelen benoemd om van de wereld een betere plek te maken. Deze doelen vormen voor Aegon Cappital het kompas voor ons verantwoord ondernemen-beleid. Op een aantal doelen zet Aegon (Cappital) zich in het bijzonder in. We hebben deze doelen gekozen omdat ze aansluiten bij onze missie. Daar willen én kunnen we het verschil maken. Natuurlijk vergeten we ook de andere doelen niet. Lees hieronder wat we precies doen. Of lees het Aegon Nederland Responsible Business Report 2020.

MVO Armoede bestrijden

Armoede bestrijden

Wereldwijd leven 789 miljoen mensen in extreme armoede. In Nederland leven 584.000 huishoudens in armoede. Dit blijkt uit een rapport van het CBS. Ondanks de economische groei van de afgelopen jaren, is het aantal mensen dat in armoede leeft de afgelopen drie jaar gelijk gebleven. Risicovolle schulden spelen hier een belangrijke rol bij.

armoede bestrijden

MVO Klimaatactie

Klimaatactie

Het klimaat verandert. Dit zien we om ons heen en metingen tonen dit ook aan. Gletsjers smelten en de zeespiegel stijgt. Dichter bij huis merken we dat zomerbuien heftiger zijn en dat het langer warm en droog is. We willen dit effect tegengaan met onze bedrijfsvoering en via onze beleggingen. 

klimaatactie

MVO Duurzame energie

Betaalbare duurzame energie

Nederland wil anders omgaan met energie. Nu maken we nog veel gebruik van fossiele brandstoffen. Het doel is om op den duur helemaal over te stappen op duurzame energie. Als grote belegger hebben wij hier invloed op door te beleggen in nieuwe energievormen. 

betaalbare duurzame energie

MVO Eerlijk werk

Eerlijk werk en economische groei

Wij vinden het belangrijk dat onze economie duurzaam is en dat iedereen op een fatsoenlijke en eerlijke manier mee kan doen. Dat geldt voor iedereen die werkt bij Aegon en zaken met ons doet. We zijn een betrouwbare partner en een goede werkgever.

eerlijk werk en economische groei

MVO Gezondheid en welzijn

Goede gezondheid en welzijn

Onze gezondheid is sinds de jaren tachtig flink verbeterd. Toch is er altijd veel te verbeteren: 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 7 mannen ervaart op hun zestigste al beperkingen. Lichamelijk of geestelijk. Wij sponsoren daarom onder andere onderzoek naar Alzheimer. 

goede gezondheid en welzijn