Wat betekent het beleggingsprofiel voor uw pensioen?

Met de Profielwijzer bepaalt u snel en makkelijk het beleggingsprofiel dat bij u past. Er zijn 3 verschillende profielen; defensief, neutraal en offensief. Wat zegt het beleggingsprofiel over u en over uw pensioen?

 

Defensief of neutraal beleggingsprofiel

Offensief beleggingsprofiel

Wat zegt dit profiel over mij?

Blijkt uit de Profielwijzer dat u een defensief of neutraal beleggingsprofiel heeft? Dan houdt u minder van risico. U neemt liever het zekere voor het onzekere.

Blijkt uit de Profielwijzer dat u een offensief beleggingsprofiel heeft? Dan bent u bereid om meer risico te nemen. U wilt eruit halen wat erin zit.
 

Hoe wordt mijn beleggingsrisico afgebouwd?

We bouwen uw beleggingsrisico snel af naarmate uw pensioendatum dichterbij komt. Kiest u op uw pensioendatum voor een vast pensioen? Dan stopt u op die datum met beleggen.

We bouwen uw beleggingsrisico later en langzamer af. Kiest u op uw pensioendatum voor een variabel pensioen? Dan gaat u na die datum door met beleggen.

Wat betekent dit voor mijn pensioen?

U bouwt naar verwachting een kleinere pensioenpot op dan als u offensief zou beleggen. Maar u heeft wel meer zekerheid.

U krijgt naar verwachting een hoger pensioen dan als u defensief of neutraal zou beleggen. Maar dat is niet 100% zeker.
 

Welke keuze maak ik?

U sorteert voor op een vast pensioen.

U sorteert voor op een variabel pensioen.

Zit ik vast aan mijn keuze?

 

Nee, u kunt de Profielwijzer altijd opnieuw invullen. Het is verstandig om dit te doen als uw persoonlijke situatie verandert. Bijvoorbeeld als u meer of minder gaat werken of gaat scheiden.

Op uw pensioendatum maakt u een definitieve keuze tussen een vast of variabel pensioen. Bij Aegon heeft u de keuze uit twee producten:

U kunt op dat moment natuurlijk ook voor een pensioenuitkering bij een andere verzekeraar kiezen.