Wat betekent het beleggingsprofiel voor jouw pensioen?

Met de Profielwijzer bepaal je snel en makkelijk het beleggingsprofiel dat bij jou past. Er zijn 3 verschillende profielen: defensief, neutraal en offensief. Wat zegt het beleggingsprofiel over jou en over jouw pensioen?

 

Defensief of neutraal beleggingsprofiel

Offensief beleggingsprofiel

Wat zegt dit profiel over mij?

Blijkt uit de Profielwijzer dat je een defensief of neutraal beleggingsprofiel hebt? Dan houd je minder van risico. Je neemt liever het zekere voor het onzekere.

Blijkt uit de Profielwijzer dat je een offensief beleggingsprofiel hebt? Dan ben je bereid om meer risico te nemen. Je wilt eruit halen wat erin zit.
 

Hoe wordt mijn beleggingsrisico afgebouwd?

We bouwen je beleggingsrisico snel af naarmate jouw pensioendatum dichterbij komt. Kies je op je pensioendatum voor een vast pensioen? Dan stop je op die datum met beleggen.

We bouwen je beleggingsrisico later en langzamer af. Kies je op jouw pensioendatum voor een variabel pensioen? Dan ga je na die datum door met beleggen.

Wat betekent dit voor mijn pensioen?

Je bouwt naar verwachting een kleinere pensioenpot op dan wanneer je offensief zou beleggen. Maar je hebt wel meer zekerheid.

Je krijgt naar verwachting een hoger pensioen dan wanneer je defensief of neutraal zou beleggen. Maar dat is niet 100% zeker.
 

Welke keuze maak ik?

Je sorteert voor op een vast pensioen.

Je sorteert voor op een variabel pensioen.

Zit ik vast aan mijn keuze?

 

Nee, je kunt de Profielwijzer altijd opnieuw invullen. Het is verstandig om dit te doen als je persoonlijke situatie verandert. Bijvoorbeeld als je meer of minder gaat werken of gaat scheiden.

Op jouw pensioendatum maak je een definitieve keuze tussen een vast of variabel pensioen. Bij Aegon heb je de keuze uit twee producten:

Je kunt op dat moment natuurlijk ook voor een pensioenuitkering bij een andere verzekeraar kiezen.