Nieuwe baan? Nieuw pensioen!

Heeft u een nieuwe baan gevonden? Gefeliciteerd! Een nieuwe baan betekent nieuwe collega’s, een nieuwe werkomgeving, een nieuwe werkcultuur en… een nieuw pensioen. Want ook uw pensioen verandert. Wat betekent dat voor uw situatie? 

Scheiden of uit elkaar gaan

U heeft een pensioen op basis van beleggen

Uw pensioenregeling bij Aegon Cappital is een zogenaamde beschikbare premieregeling. Dat betekent dat de hoogte van uw pensioenuitkering niet vooraf vaststaat. Wel staat vast hoeveel geld u en uw werkgever in uw pensioenpot stoppen. Het geld in uw pensioenpot wordt belegd.

Op het moment dat u met pensioen gaat, koopt u van uw pensioenpot een pensioen. Hoeveel pensioen u straks kunt kopen, is voor een groot deel afhankelijk van de hoogte van uw pensioenpot. 

Welk beleggingsprofiel past bij mij?

Hoeveel risico kunt en wilt u nemen voor uw pensioen? U bepaalt het bij ons zelf. We hebben 3 beleggingsprofielen. Ieder beleggingsprofiel heeft een eigen balans tussen rendement en risico. Zo is er voor iedereen een passend beleggingsprofiel. Welk beleggingsprofiel het beste bij u past? U bepaalt het met onze prijswinnende Profielwijzer
 

Met Mijn Aegon Cappital heeft u altijd inzicht in uw pensioen

Met uw DigiD logt u snel, eenvoudig en veilig in op Mijn Aegon Cappital. U vindt hier al uw persoonlijke pensioeninformatie. Bijvoorbeeld de hoogte van uw pensioenpot, uw pensioenpost, uw Pensioenplanner waarmee u met uw pensioen kunt rekenen en nog veel meer.

Naar Mijn Aegon Cappital

Met Mijn Aegon Cappital heeft u altijd inzicht in uw pensioen

Wat is er wel en niet geregeld in uw nieuwe pensioenregeling?

Een nieuwe baan, een nieuw pensioen! Wat betekent dat voor uw situatie? U weet dat u een pensioen heeft op basis van beleggen, maar wat is er nog meer geregeld? In mijn Aegon Cappital vindt u uw Pensioen 1-2-3Neem even de tijd om laag 1 door te nemen. U weet in 5 minuten wat er wel en niet is geregeld in de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever.

Zekerheid voor uw partner

In de pensioenregeling is via uw werkgever bijna altijd een partnerpensioen geregeld. Dat pensioen keert uit aan uw partner na uw overlijden. De pensioenregeling van uw werkgever bij Aegon Cappital biedt de mogelijkheid om een extra inkomen te verzekeren voor uw partner na uw overlijden. Soms heeft uw werkgever het al voor u geregeld. In Mijn Aegon Cappital ziet u wat er voor uw partner geregeld is na uw overlijden. Wat kunt u doen om de financiële gevolgen na uw overlijden te beperken?

Let op: Als u uit dienst gaat, vervalt in veel gevallen het partnerpensioen. Of dat bij uw pensioenregeling ook zo is, staat in uw Pensioen 1-2-3.

Is waardeoverdracht interessant voor u?

Heeft u eerder pensioen opgebouwd via een andere werkgever? Dan kunt u kiezen voor waardeoverdracht. Of waardeoverdracht voor u interessant is, is afhankelijk van uw situatie. We vertellen u er graag meer over.  

Welke keuzes heeft u nog meer?

Sommige werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om zelf extra bij geld in te leggen in de pensioenregeling. Of dat in uw geval zo is, leest u in laag 1 van uw Pensioen 1-2-3. U vraagt zich misschien af of het verstandig is om extra geld in te leggen in uw pensioenregeling. U leest er meer over op onze pagina ‘Een goed pensioen’.

Chat met ons

Chat met ons×

Vul je gegevens in zodat we je beter kunnen helpen. Wel zo makkelijk!

Wij blijven onze chat steeds verbeteren. Heb je tips? Geef ze dan aan ons door!

Welkom op de Livechat van Aegon Cappital. Een medewerker helpt je zo snel mogelijk.