Samenwonen of trouwen

Samenwonen of trouwen is een belangrijk moment om stil te staan bij uw pensioen. Bij Aegon Cappital is partnerpensioen onderdeel van uw pensioenregeling. Dit betekent dat uw partner een pensioen ontvangt als u overlijdt. Bent u getrouwd of bent u geregistreerde partners? Meldt dit dan bij uw werkgever. In Mijn Aegon Cappital ziet u of er een partnerpensioen is verzekerd. U ziet er ook hoe hoog het bedrag is. 

Samenwonen of trouwen

Samenwonen? Regeling checken!

Bij samenwonen is het niet vanzelfsprekend dat er partnerpensioen voor uw partner verzekerd is. Er gelden een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld dat u beide ingeschreven moet staan op hetzelfde adres. Soms wordt ook de voorwaarde gesteld dat u minimaal een bepaalde periode moet hebben samengewoond. In deel 3 van uw Pensioen 1-2-3 leest u de voorwaarden zoals die gelden voor de pensioenregeling van uw werkgever. Lees ze eens door op Mijn Aegon Cappital of vraag ernaar bij uw werkgever. Zo komt uw partner niet voor onaangename verrassingen te staan. Gaat u samenwonen? Geef dit dan altijd door aan uw werkgever.

Andere veranderingen en uw pensioen

Gezinsuitbreiding en uw pensioen
Binnen veel pensioenregelingen is pensioen voor uw kinderen verzekerd. Dit betekent dat uw kinderen tot een bepaalde leeftijd een wezenpensioen ontvangen als u overlijdt. In uw Pensioen 1-2-3 in Mijn Aegon Cappital leest u hier meer over. U hoeft de gezinsuitbreiding niet bij ons te melden. Als u overlijdt, gaan wij na of er kinderen zijn die recht hebben op wezenpensioen.

Als u een huis gaat kopen
Het kopen van een huis is een grote financiële stap. Vaak worden alle financiën op een rij gezet. Denk hierbij ook aan uw pensioen. Kunt u uw hypotheek blijven betalen na pensionering? En houdt u dan voldoende geld over om leuke dingen te doen? En wat als u of uw partner overlijdt? Heeft u dan voldoende inkomen om in uw gezamenlijke droomhuis te blijven wonen? Het zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Een adviseur helpt u inzicht te krijgen in uw totale financiële situatie
Of u nu trouwt, gaat samenwonen of dat er gezinsuitbreiding op komst is. Het zijn allemaal voorbeelden van grote veranderingen in uw leven. En voor uw pensioen! Hoeveel pensioen heeft u beiden straks? Wat als u partner minder gaat werken? Bouwt u samen dan nog voldoende pensioen op? Wat is er geregeld als uw partner overlijdt? En hoe zit het met uw woonlasten na uw pensionering? Allemaal belangrijke vragen. Op Mijnpensioenoverzicht staan uw pensioenen en AOW op een rij. Komt u er zelf niet uit? Dan kan een adviseur u helpen. Hij of zij zet niet alleen al uw financiën op een rij, maar houdt daarbij ook rekening met uw persoonlijke situatie.

Zekerheid voor mijn partner

Zekerheid voor mijn partner

Overlijden, een naaste verliezen; we moete er allemaal niet aan denken. Naast het verdriet en gemis is er ook nog de financiële kant.

Meer zekerheid voor mijn partner

Scheiden of uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan is een ingrijpende beslissing met veel gevolgen. Ook voor uw pensioen.

Bekijk de gevolgen

Chat met ons

Chat met ons×

Vul je gegevens in zodat we je beter kunnen helpen. Wel zo makkelijk!

Wij blijven onze chat steeds verbeteren. Heb je tips? Geef ze dan aan ons door!

Welkom op de Livechat van Aegon Cappital. Een medewerker helpt je zo snel mogelijk.