Meer zekerheid voor mijn partner

Overlijden, een naaste verliezen; we denken er liever niet aan. Toch is het goed om er af en toe bij stil te staan. U kunt iets doen om de financiele gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

Meer zekerheid voor mijn partner

Welke inkomsten heeft uw partner na uw overlijden?

Om financiële zorgen na uw overlijden te voorkomen is het goed om stil te staan bij het inkomen en de uitgaven van uw partner als u overlijdt. Welke inkomsten ontvangt hij of zij, welke lasten vallen weg of komen er door uw overlijden juist bij? We zetten de meest voorkomende op een rijtje: 

Partnerpensioen binnen uw pensioenregeling

Binnen de pensioenregeling via uw werkgever is bijna altijd een partnerpensioen geregeld. Dat pensioen keert uit aan uw partner na uw overlijden. Wat er voor uw partner geregeld is in uw pensioen ziet u in Mijn Aegon Cappital. Let op! Als u uit dienst gaat, vervalt in veel gevallen het partnerpensioen. Of dat bij uw pensioenregeling ook zo is, staat in Uw pensioenregeling in het kort.

Extra zekerheid voor uw partner (Anw-hiaatpensioen)

Komt uw partner niet in aanmerking voor een Anw-uitkering van de overheid? Of heeft uw partner onvoldoende inkomen na uw overlijden? De pensioenregeling van uw werkgever bij Aegon Cappital biedt de mogelijkheid om een extra inkomen te verzekeren voor uw partner na uw overlijden. Soms heeft uw werkgever het al voor u geregeld. In Mijn Aegon Cappital ziet u of er een extra inkomen voor uw partner is verzekerd. Is dat nog niet het geval? Dan leest u daar meer over de mogelijkheden en hoe u de verzekering aanvraagt. 

Uw partner heeft een eigen inkomen

Werkt uw partner? En kan hij of zij dit blijven doen na uw overlijden. Is het inkomen voldoende om alle lasten van te betalen?                   

Anw-uitkering van de overheid

Uw partner heeft misschien recht op een Anw-uitkering (Algemene Nabestaanden Wet) van de overheid. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De overheid heeft de Anw-uitkering de afgelopen jaren flink beperkt. Uw partner heeft recht op een Anw-uitkering als: In alle andere gevallen krijgt uw partner geen Anw-uitkering. Meer informatie over Anw vindt u op de website van de Sociale VerzekeringsBank (SVB) die de Anw-uitkering verzorgt.

  • uw partner verzorger is van kinderen jonger dan 18 jaar;
  • zij zwanger is;
  • uw partner meer dan 45% arbeidsongeschikt is. 
Overlijdensrisicoverzekering bij uw hypotheek

Heeft u een eigen huis en een hypotheek? Dan is de kans groot dat u iets heeft geregeld voor het geval u of uw partner overlijdt. In veel gevallen wordt de hypotheek (deels) afgelost na overlijden van een van de partners. Kijk wat u heeft geregeld en welke kosten er overblijven na uw overlijden.

Extra kosten voor kinderopvang

Het klinkt misschien vreemd, maar door het overlijden van een van de partners kunnen de kosten voor de kinderopvang stijgen. Vangt u of uw partner een deel van de week de kinderen op? Dan moet degene die achterblijft iets regelen. Misschien zelf minder werken of meer kinderopvang regelen.

Chat met ons

Chat met ons×

Vul je gegevens in zodat we je beter kunnen helpen. Wel zo makkelijk!

Wij blijven onze chat steeds verbeteren. Heb je tips? Geef ze dan aan ons door!

Welkom op de Livechat van Aegon Cappital. Een medewerker helpt je zo snel mogelijk.