Goede, faire regeling voor de technische groothandel

Branke Visser is financieel manager bij Veldmans, een technische groothandel voor de bouw in Tynaarlo. Veldmans heeft gekozen voor de WTG-mantel. Hoe kijkt hij tegen de pensioenregeling aan?

Goede, faire regeling voor de technische groothandel

“Er werken bij ons ongeveer 25 mensen. Als kleine werkgever hebben wij niet de expertise in huis om alle ins en outs van een pensioenregeling te weten. Wij leunden op een tussenpersoon, een prima adviseur, maar ook die heeft niet alle kennis in huis om de ingewikkelde materie te doorgronden. Je moet ook kijken naar beleggingsresultaten, naar de rendementen van een fonds.

Ik vind het mooi dat WTG het initiatief heeft genomen om deze mantelovereenkomst te maken. Pensioen is niet onze core business, maar je wilt het wel goed regelen voor je personeel.

Verantwoordelijkheid

Ik vind het mooi dat WTG het initiatief heeft genomen om deze mantelovereenkomst te maken. Pensioen is niet onze core business, maar je wilt het wel goed regelen voor je personeel. Je hebt een verantwoordelijkheid, zeker in de technische groothandel, waar de lonen niet zo hoog zijn en de gemiddelde werknemer helemaal niet met zijn pensioen bezig is.

WTG heeft in Nederland alle grote uitvoerders uitgenodigd om een offerte te maken. En zij hebben die offertes door gerenommeerde partijen laten beoordelen. Uiteindelijk is daar een goede, faire regeling voor de technische groothandel uitgekomen. Wat ik bijvoorbeeld mooi vind, is dat de franchise laag is. Dat betekent dat mensen met een laag inkomen ook goed opbouwen.
En er zit vrijheid in de mantel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen welk percentage van de premie de werkgever betaalt. Veldmans kiest trouwens voor de maximale staffel en wij doen ook nog eenmalig een extra storting. In een beschikbare premieregeling leg je het risico bij de deelnemers en wij vinden dat we het dan ook maximaal voor onze mensen moeten regelen. Wij hoeven er per slot van rekening niet aan te verdienen.

Rust

Onze ervaringen met de regeling zijn goed. De communicatie is prima, ik kan onze Excel-bestanden in de webportal van Cappital uploaden en de nota’s zijn overzichtelijk. Bij de opstart vond ik de helpdesk adequaat en deskundig. Nu alles is ingeregeld, heb ik ze eigenlijk niet meer nodig. Ik kan wel zeggen: het geeft rust. Want ik hoef niet meer na te denken over contractverlengingen of offertes te vergelijken. WTG heeft de selectie op zich genomen en er het stempel ‘dit is goed’ opgezet. Als je als werkgever iets met pensioen wilt, dan kun je met de WTG-mantel alle kanten op.”